Ny backkamera och konverteringslampor – Check!

Min arbetsplats är hela Europa och mitt kontor är förarsätet i min lastbil. Jag kör Europa runt, lossar och lastar och det är mer än en gång olyckan varit framme och det varit nära att gå riktigt illa.

Utöver tydliga sidomarkeringar och bakljus på bilen har jag även ett trådlöst backkamerasystem. Under alla mina år inom yrket så har jag kommit att föredra backkameror från Veise eller PSVT. Dels är modellerna prisvärda och snygga, men framför allt laggar dom inte och den lilla fördröjningen som ibland kan uppstå är icke-existerande i modeller från dessa tillverkare. Skulle  jag inte haft en backkamera i fordonet så kan jag inte räkna hur många gånger jag skulle backat in i stolpar, träd och andra bilar. Inte för att jag är en dålig förare, utan för att sikten helt klart är begränsad när man sitter i ett 20-tons fordon.

Utöver backamera så har jag som sagt både bakljus och sidomarkeringar på lastbilen, men valde nyligen att även uppdatera originallamporna till LED. Jag satsade på en H1 lampa från IPF då jag hade läst att de var några av de bästa led konverteringslampor som finns att tillgå på marknaden. Min första kvällskörning efter att jag installerat ljusen så var det som en helt annan körupplevelse. Helt plötsligt förstod jag också hur begränsad min syn varit i och med mina tidigare lampor. Jag borde verkligen ha uppgraderat belysningen med led-konvertering mycket tidigare. Med detta sagt känns det helt klart som jag gjort en riktigt bra investering.