Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Så här ”paxar” du Ditt namn i Google

Vill Du komma överst på Ditt namn när någon googlar det? Har någon skrivit något elakt om Dig och det visas i Googles sökresultat? Här visas hur Du lätt kan ”paxa” Ditt namn och se till att Du själv kan välja vad som finns att läsa om Dig.

Det hela är faktiskt ganska enkelt. Det bästa är att registrera ett eget domännamn som jag har gjort. Men man kan även registrera sig hos en gratis bloggtjänst såsom Blogger eller WordPress. Se då till att bloggen har samma namn som Du och att bloggens webbadress också innehåller hela Ditt namn.

När Du väl har skapat Din sida så skriv så mycket som möjligt på den och se till att inkludera Ditt namn flera gånger i texten. Nästa steg är att se till att andra sajter länkar till Din sida. Det här är lite knivigare men en guide över hur Du kan få länkar till Din sida finns här.

Du kan även skapa fler sidor om Dig själv. Skapa ett konto på Newsmill och skriv kommentarer. Skriv en Pressrelease om Dig själv på MyNewsDesk. Skapa en Googleprofilsida. Mikroblogga om Dig själv på Bloggy. Skapa ännu fler bloggar om Dig själv.

Vissa bloggar har gjort så att dess kommentarslänkar inte räknas (rel=”nofollow” i länk-taggen). Du får alltså inte särskilt värdefulla länkar genom att kommentera på dessa. Exempel är WordPress och Blogger. Använd guiden som nämns ovan för att vara säker på att Du verkligen får meningsfulla länkar.

*